Koncentraci krásy a dokonale secvičeného pohybu zažilo město Vimperk

Stovky diváků (v ulicích i na tribunách zimního stadionu) přihlížely, fandily, povzbuzovaly a aplaudovaly právě zde probíhajícímu finále mistrovství ČR v mažoretkovém sportu.

„Na sedm set účastníků z celé ČR do poslední chvíle bojovalo o co nejlepší umístění.“

Ačkoliv divák vnímá lehkost, svěžest, eleganci a dokonalou harmonii, mažoretky i jejich trenéři by vám všichni do jednoho potvrdili, že za úspěchem, kterým bezesporu už sama účast ve finále mistrovství je, se skrývají hodiny, dny, týdny, měsíce…. tvrdé práce, občas modřin, nepovedených prvků stále dokola pilovaných. Na druhé straně ale také radost z pohybu, týmové souhry a dosažených úspěchů.

DSCF0511
Udělované medaile na finále MČR ve Vimperku.

Soutěžní disciplíny finále, které se odehrávalo v prostoru zimního stadionu i v exteriéru (defilé skupin POM – Johnova ulice před MěKS) tvořily: defilé (na programu v neděli dopoledne) a choreografie (na programu v sobotu odpoledne a v neděli odpoledne). Ve stanoveném čase 2,5 až 3 minuty musely mažoretky projít osmdesátimetrovou trasu s nacvičenou choreografií a ve stejném čase na ploše 12 x 12 metrů předvést sestavu.
Vedoucí soutěžních skupin z celé ČR a členy poroty oficiálně přivítali při slavnostním přijetí představitelé města Vimperk, které si mimo jiné letos připomíná hned několik dalších významných okamžiků – s akcí samotnou úzce spjaté dvacetiny mažoretek KLAPETO Vimperk (také jim patřilo slavnostní zahájení nedělní odpolední části programu) a celoměstské výročí 750 let od první zmínky o Vimperku. Mistrovské finále se konalo pod „režijní taktovkou” města Vimperk, ZŠ TGM Vimperk, STARZ Vimperk, a sdružení Mažoretky o. s. Hranice. Ředitelkou finále byla Mgr. Dagmar Rückerová, ředitelka ZŠ TGM Vimperk.
Na sedm set účastníků z celé ČR do poslední chvíle bojovalo o co nejlepší umístění, protože víkendové vimperské klání bylo právě stupínkem k postupu na Mistrovství světa v mažoretkovém sportu WCH Majorettes Sport 2013, která proběhne 30. 8. -1. 9. 2013 v Praze. Celkem se ve třech věkových kategoriích představily soubory kadetek, juniorek, seniorek a více než stovka sóloformací (sóla, dua – tria, miniformace).
Vimperk zastupovaly domácí mažoretky Klapeto 2 – juniorky, které se na finále kvalifikovaly začátkem května na semifinále v Přešticích.


Oficiální stránka převzatého článku Article 2014

Oficiální stránka finálového kola MČR Oficiální stránka semifinálového kola MČR

Autor: www.vimperk.eu

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru