Pom-Pom juniorky Mona 2 Náchod Mistryně ČR v mažoretkovém sportu

Titul mistryně České republiky vybojovaly o víkendu ve Vimperku mažoretky oddílu Mona Náchod ve finále skupin kategorie juniorky s třásněmi.

Teď už se však plně soustředíme na další finálové kolo s hůlkami, které se koná tento víkend v Karviné

Kadetky a seniorky přidaly bronzové medaile a všechny tři skupiny si tak vybojovaly nominaci na Mistrovství světa Oficiální stránka semifinálového kola MČR. A není to všechno. Za týden budou o medaile a postupy bojovat náchodské mažoretky v Karviné v soutěžích s hůlkou.

Seniorky MONA Náchod při defilé
Seniorky MONA Náchod při defilé.

“Na Mistrovství světa skupin postupují všechny naše tři soutěžní kategorie, což pokládám za obrovský úspěch. Na naše juniorské mistryně jsem moc pyšná stejně jako na kadetky, pro které je bronzové umístění velikým úspěchem. Teď už se však plně soustředíme na další finálové kolo s hůlkami, které se koná tento víkend v Karviné. Konkurence tam bude jistě také veliká, a tak naše úspěchy a možné postupy na MS jsou ještě ve hvězdách,” komentovala bezkonkurenční náchodský úspěch jedna z nejlepších náchodských mažoretek Anna Bergerová, která je velkou favoritkou mistrovství právě s hůlkou.
Své zastoupení měl samozřejmě oddíl Mona Náchod i v sóloformacích všech věkových kategorií. Zde se medaile vybojovat nepodařilo, ale postup na Mistrovství světa je ještě otevřený.
“Oba soutěžní dny byly velmi náročné. V sóloformacích byla veliká konkurence, zatím nemáme jisté žádné postupy na MS do Prahy, ale doufáme, že budou ještě rozšířeny. V tuto chvíli totiž nemohou být postupy pevně stanoveny, jelikož ještě není známa účast ostatních států,” vysvětlila Anna Bergerová.
“Jsem velmi pyšný na náchodské mažoretky. Dlouhodobě dosahují vynikajících výsledků, proto je nominace na Mistrovství světa určitě na místě. Osobně jsem jejich velkým fanouškem a určitě budu držet palce, aby mažoretky dosáhly co nejlepšího umístění, respektive cíle, který si samy stanoví. Už nyní však mohu mažoretkám poděkovat za sebe i za své kolegy z vedení města za skvělou reprezentaci Náchoda,” komentoval vystoupení členek oddílu Mona Náchod starosta města Jan Birke.
Příští týden tedy výprava náchodských mažoretek odjíždí do Karviné. Samotné Mistrovství světa v mažoretkovém sportu se koná od 30. srpna do 1. září v Praze Oficiální stránka semifinálového kola MČR.


Oficiální stránka převzatého článku Article 2014

Oficiální stránka finálového kola MČR Oficiální stránka semifinálového kola MČR

Autor: www.nachodske.info

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru