Členky Občanského sdružení Mažoretky Písek hodnotí sezónu

Být mažoretkou neznamená pouze účastnit se kulturních akcí, ale především celoročně pilně a usilovně trénovat.

„A co bude dál ? – WCH 2013 v Praze“

Písecké mažoretky prošly sítem kvalifikačních a semifinálových kol až do finále Mistrovství České republiky v mažoretkovém sportu, které se konalo 15-16.6. v Karviné. Soutěž se skládá ze dvou částí, soutěží sóloformace a velké skupiny.
Písek měl zastoupení ve všech věkových kategoriích: kadet, junior i senior. Nejmladší písecká sólistka Jolana Blažková v konkurenci 21 závodnic získala bronzovou medaili a titul II. vicemistryně ČR 2013. Juniorská miniformace se umístila na bodovaném 5.místě, seniorky obsadily místo 7. s minimálním bodovým rozdílem. Velká skupina kadetek obsadila výborné 7. místo ( v konkurenci 21 skupin).
Největšího úspěchu dosáhla velká skupina seniorek. V této kategorii soutěžilo 16 špičkových souborů z celé České republiky, výkony všech skupin jsou vyrovnané a na vysoké úrovni, bodové rozdíly v hodnocení jsou minimální. Soutěží se v pochodovém defilé a podiové skladbě. Obě disciplíny se hodnotí zvlášť a součet bodů určuje celkové pořadí.

MAZORETKY_soloformace_kadetky_bronz_JolanaV pochodovém defilé naše seniorky podaly excelentní výkon, který byl zaslouženě oceněn 1. místem a titulem Mistryně defilé ČR 2013! V podiové skladbě se možná pod tíhou zodpovědnosti objevily drobné chyby, a tak v celkovém součtu OS Mažoretky Písek obsadilo 2. místo s titulem Vicemistryně ČR 2013.

Obrovský dík za tento úspěch píseckých mažoretek a reprezentaci našeho města patří trenérkám- Evě Jandové, Petře Jandové, Ivaně Koubové a Andree Žákové, a to za jejich celoroční obětavou a usilovnou práci. Děkujeme!
A co bude dál ?… OS Mažoretky Písek si ve všech věkových kategoriích vybojovalo postup na World Championship Majorettes Sport 2013 Oficiální stránka semifinálového kola MČR v Praze ve dnech 30.8.- 1.9.2013!!!!!!


Oficiální stránka převzatého článku Article 2014

Oficiální stránka finálového kola MČR Oficiální stránka semifinálového kola MČR

Autor: www.piseckysvet.cz

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru