Šestý soutěžní den v Nové Pace přivítali diváci v zaplněné sportovní hale

Šestý soutěžní den třicáté sezóny připadl tentokrát na neděli a oficiálně jej zahájil pan Milan Pospíšil, místostarosta. Ve svém projevu přirovnal mažoretkový sport k nedávnému krasobruslení, které bylo sledovaným sportem Zimní olympiády dětí a mládeže, přímo v Nové Pace a jeho kompliment patřil všem přítomným mažoretkám.

„Nedávno jsme v Nové Pace hostili krasobruslení Zimní olympiády dětí a mládeže, dnes mám tu čest otevřít kvalifikační kolo pro Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu“ řekl v zahajovacím ceremoniálu pan Milan Pospíšil, místostarosta

Přesto, že je město pro závodnice trochu z ruky, přijelo 400 závodnic, a to z 15 klubů, tentokrát byly všechny z území Čech:
– All Stars mažoretky TJ Sokol Turnov
– Ametyst DDM Nýrsko
– BELLA Junior Chotěboř
– CHEEKY CHEERKY Hradec Králové
– Crazy mažoretky Roudnice nad Labem
– Dance Ardent Hradec Králové
– Dům dětí a mládeže Hořice
– Dům dětí a mládeže Stonožka Nová Paka
– Glory Praha
– LV 2 Sokol Písek
– Mažoretky Panterky Dolní Beřkovice
– Mažoretky Sirius Praha
– Mona Náchod
– Sevensport Příbram
– Vinohradské mažoretky Praha

Mažoretky mají ve městě již delší tradici, ale k mažoretkovému sportu se přihlásily až později. Následně, v roce 2019, se pak v Nové Pace konala poprvé kvalifikace pro MČR, aby klub „Stonožek“ se domácímu publiku ukázal s novým, náročnějším pojetí.

Tribuna i místa na stání byla do posledního místa zaplněna, což je důkazem, že se sportovní směr líbí. Soutěž co do počtu startujících formací patří obsazeností k průměru, ale výkony byla pěkné a určitě se s mnohými setkáme ve vyšších kolech, dokonce i na MS v Ostravě.

Pořadatelé nic neponechali náhodě; na bezpečnost dohlížela policie, především na průjezdnost komunikací kolem haly. Tyto nemohou být zastavěny automobily, což je zřejmé i z dopravních značek, výjimka neexistuje. Úzké komunikace kolem haly musí zůstat průjezdné. Parkovat lze v okolí, kapacita parkování na určených místech je dostatečná.

Místním pořadatelem byl Dům dětí a mládeže Stonožka, paní Ivana Nováková, ředitelka, byla přítomna po celý den a pozorně soutěž sledovala:

„Takovou soutěž, která je zařazená v kalendáři Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu a mažoretek, si jako místní pořadatel můžeme dovolit; Základní škola Komenského pro tuto akci nejen poskytla sportovní halu, ale důležité je, že je zde i zázemí, a to jsou šatny pro závodnice. Letošní soutěž je v neděli, v pondělí musí být vše uklizené a připravené pro výuku, proto vedení školy patří velké díky“.

Soutěž bylo také možné sledovat prostřednictvím sítě Instagram, stejně jako ve Stochově nebo v Blatné. Vysílání přes tuto síť sice nedosahuje kvality jako televizní vysílání či on-line přenos, ale vypovídající schopnost vysílání má; lze po napojení sledovat jak se „favoritům“ vede. V předešlých letech byly on-line přenosy postupně zaváděny, v roce 2019 mohli diváci sledovat úplně všechny soutěže od kvalifikace až po mistrovství světa z pohodlí svého domova. V době „kovidu“ byly soutěže omezeny, to mělo dopad i na přenosy a dosáhnout na stejnou úroveň bude obtížné, mnohé se změnilo.

Novopackým organizátorům, kteří si organizaci soutěže ještě osvojují, přejme výdrž, aby vydržela i podpora, kterou doma mají, děkujeme za pozvání na příští rok a místnímu pivovaru za reklamní vzorek.

Ať se daří

Přejít nahoru